PEYNİRLİ SU BÖREĞİ

PEYNİRLİ SU BÖREĞİ

SU BÖREĞİ TARİFİ

İçerik olarak gayet basit olan su böreğinin yapımı biraz ustalık isteyebilir. Ancak hamur işlerine aşinaysanız bu su böreği tarifi ile kolayca nefis bir su böreği yapabilirsiniz. Sadece daha önce yapmadıysanız hamurları su da dağılmadan kaynatma kısmı farklı gelebilir. Su böreği tarifi için kullanacağınız malzemeler şunlardır:

MALZEMELER

1 kg un

1 su bardağı süt

3 tane yumurta

400 gr Süzülmüş Kardeşler Lor Peyniri

Yarım tencere sıcak su

6 yemek kaşığı Dupnisa Çiftliği Tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

3 - 4 dal maydanoz

Yapılışı:

Su böreğinin yapımına hamurdan başlıyoruz. Bir karıştırma kabına koyduğunuz 1 kilo unun için 3 adet yumurta kırın. Sonra 1 su bardağı süt ile 1 tatlı kaşığı tuz da ilave edip 5 dakika kadar yoğurun. Hamurun kulak memesi kıvamına gelmesi gerekiyor.

Kıvamını alan hamuru kalın kalın eşit parçalara bölün. Ardından bu dilimleri elinizde yuvarlayın. Hamur bezelerini mümkün olduğu kadar ince açın. Açıp yufka haline getirdiğiniz hamurlardan bir tanesini kullanacağınız fırın tepsisine kenarlardan sarkacak şekilde serin. Açtığınız diğer yufkaları ise dörde bölün. Yufkaları hazırlarken arzu ederseniz yapışmaması için hamur açtığınız yüzeye un serpebilirsiniz.

Sıra geldi su böreğine adını da veren işleme. Bunun için geniş ve derin bir tencerenin yarısına kadar sıcak su dolduran ve kaynatın.

Dörde böldüğünüz hamurları kaynar suya atın. Yufkaları 2 dakika kadar çevirerek kaynatıp yumuşatın. Yufkaların dağılmamalarına özen gösterin. Yumuşayan yufkaları kevgirle sudan çıkartın ve bir kabın içinde koyduğunuz soğuk suya sokarak soğumalarını sağlayın. Sonra da bir süzgece yerleştirerek sularını süzün. Tüm bu işlemlerde yufkaların dağılmaması en önemli şeydir.

Yufkaları hazırladıktan sonra böreğin iç malzemesini yapmaya başlayabiliriz. Yufkasının aksine klasik su böreğinin iç malzemesinin yapımı oldukça basittir. İçinin yapımı tek yapmanız gereken ince ince kıydığınız 3 ile 4 dal maydanozu ince ince kıyın. Maydanozları Süzülmüş Kardeşler Lor Peyniri ile karıştırarak iç harcı hazırlayın.

Şimdi yufkaları dizip böreğin için yerleştireceğiz. Bir kapta 6 yemek kaşığı Dupnisa Çiftliği Tereyağını eritin. Önce fırına ilk koyduğumuz yufkayı yağlayın. Ardından böldüğünüz yufkaların yarısını fırın tepsisine büzgülü olacak şekilde dizmeye başlayın. Her katmanda erimiş tereyağı gezdirin. Yarısı bitince iç harcını serpin ve kalan hamurları da yine tereyağı ile yağlayarak devam edin. Bu iş bitince en alttaki yufkanın taşan kısımlarını yukarı alarak üst tarafı kapatın ve yine yağlayın.

Hazırlamış olduğunu tepsiyi önceden 160 dereceye ısıtılmış fırına yerleştiriyoruz. Yufkaların üstü iyice kızarıncaya kadar 30 dakika fırında tutuyoruz. Börek pişince fırından çıkartın ve kısa bir süre soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz. 

Etiketler: Tarifler
Ağustos 01, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR